choice - онтологија

избор повеќе

мн. избори
Вид збор: Именка, машки род
Избирање и резултат од избирање.
Албански: zgjedhje

одбир повеќе

мн. одбири
Вид збор: Именка, машки род
Тоа што е одбрано, резултат од одбирање.
Албански: zgjedhje

одбран повеќе

одбрани
Вид збор: Придавка
Што се изделува, се истакнува според определени, обично построги, мерила.