children's rhyme - онтологија

броеница повеќе

мн. броеници
Вид збор: Именка, женски род
Детска песна во која се набројуваат повеќе работи во определен ритам.
Албански: numratore

бројалка повеќе

мн. бројалки
Вид збор: Именка, женски род
Песна за деца со броење.