chassis - онтологија

корпус повеќе

мн. корпуси
Вид збор: Именка, машки род
Основниoт дел на машина или механизам на кој се монтираат другите делови.
Албански: korpus, trup
Употреба: Технологија

сандак повеќе

мн. сандаци
Вид збор: Именка, машки род
На кола - делот од штици.
Турски: sandık

трап повеќе

мн. трапови
Вид збор: Именка, машки род
Долна конструкција на моторно возило.
Употреба: Технологија

шасија повеќе

мн. шасии
Вид збор: Именка, женски род
Рамка на која се држи целиот автомобил.
Употреба: Технологија