chapter - онтологија

глава повеќе

мн. глави
Вид збор: Именка, женски род
дел од книга, поглавје, партија, оддел
Албански: kapitull

поглавје повеќе

мн. поглавја
Вид збор: Именка, среден род
Дел од книга, глава.
Албански: kapitull
Период од развојот на нешто (историјата, определено општествено движење, дејност).
Албански: kapitull
Употреба: Преносно значење