chambermaid - онтологија

собарица повеќе

мн. собарици
Вид збор: Именка, женски род
Жена што се грижи за уредување на собите во хотел, одморалиште и сл.
Употреба: Туризам

собарка повеќе

мн. собарки
Вид збор: Именка, женски род
собар
Албански: shërbyese
Жена што се грижи за уредувањето на собите во хотел, одморалиште и сл.
Албански: shërbyese hoteli
Употреба: Туризам
Примери:
млади собарки