caprice - онтологија

афт повеќе

мн. афти
Вид збор: Именка, машки род
кимка
Употреба: Разговорно

каприц повеќе

мн. каприци
Вид збор: Именка, машки род
Желба, барање, намера што произлегува од инает; своеглаво барање или постапка.

кимка повеќе

мн. кимки
Вид збор: Именка, женски род
Желба, намера за одмазда некому; желба да се напакости.
Употреба: Разговорно

текнеж повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Претерано барање.

хир повеќе

мн. хирови
Вид збор: Именка, машки род
каприц
Употреба: Книжевен збор