candleholder - онтологија

свеќалник повеќе

Види и: свеќник (м.)
мн. свеќалници
Вид збор: Именка, машки род
свеќник

свеќарник повеќе

мн. свеќарници
Вид збор: Именка, машки род
Направа на којашто се палат свеќи.
Употреба: Црковен термин

свешник повеќе

Види и: свеќник (м.)
мн. свеќници
Вид збор: Именка, машки род
свеќник

свештилник повеќе

Види и: свеќник (м.)
мн. свештилници
Вид збор: Именка, машки род
свеќник
Употреба: Дијалектен збор

шандан повеќе

Вид збор: Именка, машки род
свешник, свеќник
Турски: şamdan