cancel - онтологија

одјави повеќе

одјават
Вид збор: Глагол, свршен
Извести дека престанува тоа што било пријавено.
Албански: çregjistroj
(се одјави) Извести дека престанува тоа што било пријавено.
Албански: çregjistroj

откаже повеќе

откажат
Вид збор: Глагол, свршен
Престане да признава важност на нешто однапред договорено.
Албански: anuloj

поништи повеќе

поништат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи, прогласи за неважечко.
Албански: anuloj, pezulloj

сторнира повеќе

сторнираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Во книговодството - укине, укинува веќе книжена ставка; пренесе, пренесува на друга сметка.
Германски: stornieren Албански: stornoj
Употреба: Економија

уништи повеќе

уништат
Вид збор: Глагол, свршен
укине
Албански: anuloj, pezulloj