calibrate - онтологија

баждари повеќе

баждарат
Вид збор: Глагол, несвршен
Проверува точност на мерите што се употребуваат во прометот, проверува исправност на инструментите со кои се мери.
Албански: gradoj
Врши службено мерење на големината и на можната носивост на брод според определениот систем на мерење.
Албански: gradoj

калибрира повеќе

калибрираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
подеси, штелува