calcify - онтологија

бигороса повеќе

бигоросаат
Вид збор: Глагол, свршен
Фати бигор.

забигори повеќе

забигорат
Вид збор: Глагол, свршен
бигороса

збигороса повеќе

Види и: бигороса (св.)
збигоросаат
Вид збор: Глагол, свршен
Фати бигор, бигороса.
Албански: gëlqerizoj, zë bigur
Нанесе бигор на нешто.
Албански: gëlqerizoj
Употреба: Дијалектен збор
(се збигороса) Собере бигор.
Албански: gëlqerizoj