busy - онтологија

жив повеќе

живи
Вид збор: Придавка
Прометен, што има многу движење, врева, шум.
Албански: i gjallë

зафатен повеќе

зафатени
Вид збор: Придавка
Што има многу работа; што е многу ангажиран во работата.

презафатен повеќе

презафатени
Вид збор: Придавка
Што е многу зафатен во работата.

работен повеќе

Види и: работи (несв.)
работни
Вид збор: Придавка
За време на кое се работи, наменет за работа.