business card - онтологија

визит-карта повеќе

мн. визит-карти
Вид збор: Именка, женски род
Визитна карта, посетница, картичка со основните генералии на носителот, име и презиме, звање / работно место, адреса, телефон и сл.
Албански: kartvizitë
Употреба: Економија

посетница повеќе

мн. посетници
Вид збор: Именка, женски род
визит-карта, визитна карта