burned - онтологија

загорен повеќе

Види и: загори (св.)
загорениот
Вид збор: Придавка
Што е изгорен, подгорен при варење или печење.
Албански: i djegur

изгорен повеќе

Види и: изгори (св.)
изгорени
Вид збор: Придавка
Што изгорел до крај, целосно.
Напатен, јаден, желен за нешто или за некого.

нагорен повеќе

нагорни
Вид збор: Придавка
(глаг. прид) нагори

опожарен повеќе

опожарениот
Вид збор: Придавка
Што е уништен од пожар, од оган.

печен повеќе

печени
Вид збор: Придавка
пече
Албански: i pjekur

попален повеќе

попалениот
Вид збор: Придавка
Што е изгорен, обгорен од оган.

спален повеќе

спални
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) спали