bundle - онтологија

наснопи повеќе

наснопат
Вид збор: Глагол, свршен
Врзе ожнеано жито или нешто друго во снопови.
Употреба: Земјоделство

сврзе повеќе

сврзат
Вид збор: Глагол, свршен
Собере на едно место, заврзе во нешто.
Албански: lidh

снопи повеќе

снопат
Вид збор: Глагол, несвршен
Врзува снопче.
Примери:
Ќе ја снопиме пченицата.