bulbous - онтологија

чкембелија повеќе

Види и: шкембелија (прид.)
мн. чкембелии
Вид збор: Придавка
шкембелија

чкембест повеќе

Вид збор: Придавка
шкембест
Употреба: Разговорно

шкембелија повеќе

Вид збор: Придавка
Шкембав, со голем мев.
Турски: işkembeli
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

шкембест повеќе

шкембести
Вид збор: Придавка
Што има голем мев.