built - онтологија

граден повеќе

градниот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) гради

дигнат повеќе

дигнатиот
Вид збор: Придавка
Обично за објект, изгради уште еден кат.

изграден повеќе

Види и: изгради (св.)
инзградени
Вид збор: Придавка
Направен, изѕидан, целосно.

образуван повеќе

Види и: образува (св. и несв.)
образувани
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) образува