buffalo - онтологија

бивол повеќе

мн. биволи
Вид збор: Именка, машки род
Преживар од родот на говедата со црна кожа и јаки рогови.
Латински: bоѕ bubalus
Употреба: Зоологија

биволица повеќе

мн. биволици
Вид збор: Именка, женски род
Женка од бивол.
Употреба: Зоологија

манда повеќе

мн. манди
Вид збор: Именка, женски род
бивол
Турски: manda
Употреба: Архаизам , Зоологија