brilliant - онтологија

брилијантен повеќе

брилијантниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на брилијант.
блескав, прекрасен

брилијантски повеќе

брилијантскиот
Вид збор: Придавка
Што е од брилијант.