boring - онтологија

додевен повеќе

додевниот
Вид збор: Придавка
Што е здодевен, досаден.

досаден повеќе

досадниот
Вид збор: Придавка
Што е здодевен, што предизвикува досада.

здодевен повеќе

здодевни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува, што содржи досада.

излитен повеќе

излитениот
Вид збор: Придавка
Банален, здодевен од повторување.

незабавен повеќе

незабавниот
Вид збор: Придавка
Што не овозможува добра забава, незанимлив, неинтересен.

неинтересен повеќе

неинтересниот
Вид збор: Придавка
Што не е интересен.