bolshevism - онтологија

болшевизам повеќе

(едн.) болшевизмот
Вид збор: Именка, машки род
Политичко движење во руската социјалдемократија од крајот на 19 и почетокот на 20 век, и воопшто, обележје на комунистичка партија и именување за целокупната стратегија и тактика на класната борба.
Употреба: Историја