boarding-house - онтологија

пансион повеќе

мн. пансиони
Вид збор: Именка, машки род
Дом, воспитна установа во кој живеат и се хранат ученици, студенти, гости под постојан надзор на воспитувачи или лица што пружаат нега.
Француски: pension Албански: pansion
Употреба: Образование
Куќа, објект што нуди полна услуга (сместување и храна).
Француски: pension Албански: pansion
Употреба: Туризам

пансионат повеќе

Види и: пансион (м.)
мн. пансионати
Вид збор: Именка, машки род
пансион