blunt - онтологија

затапен повеќе

затапениот
Вид збор: Придавка
Што се изабил.

изабен повеќе

изабени
Вид збор: Придавка
Што е тап, што не е остар.

ненаточен повеќе

ненаточениот
Вид збор: Придавка
Што не е наточен.

неточен повеќе

неточни
Вид збор: Придавка
Што не е точен, наточен, што не е наострен.

тап повеќе

тапи
Вид збор: Придавка
За сечило - што не е доволно остар, што не сече добро.
Албански: i topitur