blasphemer - онтологија

богохулник повеќе

мн. богохулници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што го хули Бога, што го напаѓа Бога.
Употреба: Религија

богохулница повеќе

Види и: богохулник (м.)
мн. богохулници
Вид збор: Именка, женски род
жена богохулник
Употреба: Религија

улител повеќе

Види и: хулител (м.)
мн. улители
Вид збор: Именка, машки род
Оној што ули.

хулител повеќе

мн. хулители
Вид збор: Именка, машки род
Човек што хули.