birth certificate - онтологија

ИМКР повеќе

Вид збор: Скратеница
Извод од матична книга на родени.

крштелница повеќе

мн. крштелници
Вид збор: Именка, женски род
Документ со податоци за крштавањето што го издава црквата, извор од црковната книга на крстените.
Употреба: Црковен термин