biography - онтологија

биографија повеќе

мн. биографии
Вид збор: Именка, женски род
Опис на животот на некоја личност.
Употреба: Литература

живот повеќе

мн. животи
Вид збор: Именка, машки род
Животен пат, тек, важни животни случки на некој човек.

животопис повеќе

мн. животописи
Вид збор: Именка, машки род
Опис на животот на некоја личност.