bent - онтологија

искривен повеќе

Види и: искриви (св.)
искривени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) искриви

клапав повеќе

клапавиот
Вид збор: Придавка
Што е свиткан надолу.

колакли повеќе

колаклија
Вид збор: Придавка
(немен.) Bид крива сабја.

крив повеќе

криви
Вид збор: Придавка
Свиткан, извиен, што не е прав; што има искривен облик.

свиткан повеќе

Види и: свитка (св.)
свитканиот
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) свитка