benign - онтологија

бениген повеќе

бенигни
Вид збор: Придавка
Што се лечи, што заздравува, не го доведува животот во опасност.
Употреба: Медицина

доброќуден повеќе

доброќудниот
Вид збор: Придавка
Што не е опасен.
Употреба: Медицина