benefit - онтологија

аир повеќе

(едн.) аирот
Вид збор: Именка, машки род
среќа, корист, добивка
Турски: hayır Албански: ajër
Употреба: Разговорно

бенефит повеќе

мн. бенефити
Вид збор: Именка, машки род
корист
Албански: benefit, përfitim
Употреба: Економија , Нестандарден збор

бенефиција повеќе

мн. бенефиции
Вид збор: Именка, женски род
повластеност, привилегија, корист

корист повеќе

(едн.) користа
Вид збор: Именка, женски род
поволна последица, поволен резултат
Албански: dobi

полза повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Поволна последица, поволен резултат или материјална корист.
Албански: dobi, përfitim

сметка повеќе

мн. сметки
Вид збор: Именка, женски род
корист
Албански: dobi
Употреба: Разговорно

ќар повеќе

(едн.) ќарот
Вид збор: Именка, машки род
Позитивен резултат од една дејност.
Турски: kâr Албански: qar, fitim
Употреба: Економија , Разговорно