beehive - онтологија

кошар повеќе

мн. кошари
Вид збор: Именка, машки род
Кошница за пчели.
Албански: zgjua
Употреба: Земјоделство

кошаре повеќе

Види и: кошар (м.)
мн. кошариња
Вид збор: Именка, среден род
улиште
Албански: zgjua
Употреба: Земјоделство

кошница повеќе

мн. кошници
Вид збор: Именка, женски род
кошар, улиште
Албански: zgjue

пунџа повеќе

мн. пунџи
Вид збор: Именка, женски род
Женска фризура со подигање на косата на темето или тилот.

улиште повеќе

мн. улишта
Вид збор: Именка, среден род
Кошница со пчели.
Албански: hoje
Употреба: Земјоделство