bee colony - онтологија

пчеларник повеќе

Види и: пчела (ж.)
мн. пчеларници
Вид збор: Именка, машки род
Место каде се чуваат сандаци со пчели.
Употреба: Земјоделство

улјаник повеќе

мн. улјаници
Вид збор: Именка, машки род
Место каде што стојат улиштата.
Употреба: Земјоделство