bearable - онтологија

поднослив повеќе

Види и: поднесе (св.)
подносливи
Вид збор: Придавка
Што може да се поднесе.

сносен повеќе

сносна
Вид збор: Придавка
Кој може да се поднесе.
Употреба: Книжевен збор

снослив повеќе

Види и: сносен (прид.)
сносливи
Вид збор: Придавка
сносен, поднослив
Употреба: Книжевен збор

сносливо повеќе

Вид збор: Прилог
снослив
Употреба: Книжевен збор

сносно повеќе

Вид збор: Прилог
сносен
Употреба: Книжевен збор