barn - онтологија

плевна повеќе

мн. плевни
Вид збор: Именка, женски род
Зграда за плева, слама, сено и сл.
Употреба: Земјоделство

племја повеќе

Види и: плевна (ж.)
мн. племји
Вид збор: Именка, женски род
плевна

саманлак повеќе

мн. саманлаци
Вид збор: Именка, машки род
плевна
Турски: samanlık
Употреба: Дијалектен збор , Земјоделство

сенарник повеќе

мн. сенарнци
Вид збор: Именка, машки род
Место каде што се чува сено.

сламарница повеќе

Види и: плевна (ж.)
мн. сламарници
Вид збор: Именка, женски род
плевна
Употреба: Земјоделство

штала повеќе

мн. штали
Вид збор: Именка, женски род
Просторија, куќарка за добиток.
Германски: Stall Албански: stallë, ahur
Употреба: Земјоделство