banner - онтологија

банер повеќе

мн. банери
Вид збор: Именка, машки род
Реклама (слоган) поставена на видливо место на веб-страницата.
Употреба: Информатика

литија повеќе

мн. литии
Вид збор: Именка, женски род
Црковен бајрак што се носи во процесија.
Употреба: Црковен термин

парола повеќе

мн. пароли
Вид збор: Именка, женски род
Лист или табло со парола.
Албански: parullë

транспарент повеќе

мн. транспаренти
Вид збор: Именка, машки род
Слоган за носење при демонстрации.
Германски: Transparent Албански: transparent, banderolë
Платно распнато на рамки, но и само поставено, со натпис или слика.
Германски: Transparent Албански: transparent, banderolë