ballet - онтологија

балет повеќе

мн балети
Вид збор: Именка, машки род
Уметнички танц придружен со музика што прикажува симболично различни чувства и страсти.
Албански: balet
Употреба: Музика и танц
Уметност на балетската игра.
Албански: balet
Употреба: Музика и танц
Театарски ансамбл што изведува балет.
Албански: balet
Употреба: Музика и танц