bagpipe - онтологија

гајда повеќе

мн. гајди
Вид збор: Именка, женски род
Народен музички дувачки инструмент составен од мев (мешина), најчесто од коза, со три цевки за дување и за свирење.
Турски: gayda
Употреба: Музика и танц

мешница повеќе

мн. мешници
Вид збор: Именка, женски род
гајда
Албански: gajdë
Употреба: Музика и танц