badger - онтологија

јазовец повеќе

мн. јазовци
Вид збор: Именка, машки род
Диво животно, сештојад од фамилијата куни, слично на куче, со долги остри влакна, темни и бели по главата, што живее во подземни ходници и дупки.
Латински: Meles taxus
Употреба: Зоологија