backwards - онтологија

газечки повеќе

Вид збор: Прилог
наназад
Употреба: Разговорно

газечкум повеќе

Вид збор: Прилог
газечки

назад повеќе

поназад
Вид збор: Прилог
Во спротивна насока од гледањето, од движењето, кон појдовното место.

назачки повеќе

Вид збор: Прилог
назадечки

наназад повеќе

Вид збор: Прилог
Кон назад.
Кон минатото (временски).

наопаку повеќе

Вид збор: Прилог
На обратната страна од обичното, од нормалното.
одназад

наопачки повеќе

Вид збор: Прилог
наопаку

опаку повеќе

Вид збор: Прилог
Од задната страна, одназад.

погрбечки повеќе

Вид збор: Прилог
на грб

рикверц повеќе

Вид збор: Прилог
(движење на возило) наназад
Германски: rückwärts
Употреба: Разговорно , Технологија