backgammon - онтологија

табла повеќе

мн
Вид збор: Именка, женски род
Дрвена плосната штица со тркалезни плочки на која се игра со две коцки.
Турски: tabla Албански: tavëll, tablla
Вид таква игра.
Турски: tabla Албански: tavëll, tablla