awful - онтологија

пеколен повеќе

пеколниот
Вид збор: Придавка
ужасен, страшен, неподнослив

пеколски повеќе

Види и: пеколен (прид.)
пеколска
Вид збор: Придавка
ужасен, неиздржлив
Примери:
Пеколски маки.