autonomy - онтологија

автокефалија повеќе

Види и: автокефалност (ж.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
автокефалност
Употреба: Црковен термин

автокефалност повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Самостојност, независност, автономност на православна национална црква.
Употреба: Црковен термин

автономија повеќе

мн. автономии
Вид збор: Именка, женски род
Самоуправување, обично во рамките на поширока заедница што ја има централната власт.
Албански: autonomi