audience - онтологија

аудиенција повеќе

мн. аудиенции
Вид збор: Именка, женски род
Официјален прием кај лице на висока општествена положба.
Употреба: Дипломатија

аудиториум повеќе

мн. аудиториуми
Вид збор: Именка, машки род
слушатели, публика
Албански: audiencë, dëgjues

публика повеќе

мн. публики
Вид збор: Именка, женски род
Собир на луѓе што присуствуваат на некаков настан како гледачи или слушатели.
Албански: publik