atrophy - онтологија

атрофија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Смалување, слабеење, сушење на некој орган или ткиво поради негова недоисхранетост или долга неактивност.
Албански: atrofi
Употреба: Медицина
Губење, затапеност на некое чувство, својство и сл.
Албански: atrofi
Употреба: Преносно значење