asphaltic - онтологија

асфалтен повеќе

асфалтниот
Вид збор: Придавка
Што е од асфалт, што се однесува на асфалт.

асфалтиран повеќе

Види и: асфалтира (св. и несв.)
асфалтирани
Вид збор: Придавка
Што е покриен со асфалт.