armoured - онтологија

блиндиран повеќе

блиндираниот
Вид збор: Придавка
Што е заштитен со челичен оклоп.
Употреба: Воен термин

оклопен повеќе

Види и: оклоп (м.)
оклопниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на оклоп, што има, што е заштитен со оклоп.
Употреба: Воен термин