are - онтологија

се повеќе

Види и: е (несв.)
Вид збор: Глагол, несвршен
3 л. мн. сегашно време од глаголот е

си повеќе

Види и: е (несв.)
Вид збор: Глагол, несвршен
2 л. едн. сегашно време од е
Примери:
Ти си добар ученик.

сме повеќе

Види и: е (несв.)
Вид збор: Глагол, несвршен
1 л. мн. сегашно време од глаголот е
Примери:
Ние сме готови.

сте повеќе

Види и: е (несв.)
Вид збор: Глагол, несвршен
2 л. сегашно време од глаголот е
Албански: jeni
Примери:
Како сте?