approximately - онтологија

кутурица повеќе

Вид збор: Прилог
отприлика, одоко, топтан
Употреба: Разговорно

отприлика повеќе

Вид збор: Прилог
приближно, околу
Српски: отприлике
Употреба: Дијалектен збор

приближно повеќе

Вид збор: Прилог
Особина или количина која е близу до наведената.

тавмина повеќе

Вид збор: Прилог
одоко, приближно
Турски: tahmin
Употреба: Разговорно