apanage - онтологија

апанажа повеќе

мн. апанажи
Вид збор: Именка, женски род
Годишна сума пари што му се исплаќа на владетелско семејство од државниот буџет.
Француски: apanage Албански: apanazh
Употреба: Економија
Годишен приход на лице по истекување на некоја функција.
Француски: apanage Албански: apanazh
Употреба: Економија