antidote - онтологија

противлек повеќе

мн. противлекови
Вид збор: Именка, машки род
Лек против нешто.
Употреба: Медицина

противотров повеќе

мн. противотрови
Вид збор: Именка, машки род
Средство со кое се поништува или се намалува дејтвото на некој отров.
Употреба: Медицина

противсредство повеќе

мн. противсредства
Вид збор: Именка, среден род
Средство што дејствува против влијанието на некое друго средство.
Примери:
Нашата екипа не најде противсредство да ја пробие противничката одбрана.