anesthetist - онтологија

анестезиолог повеќе

Види и: анестетичар (м.)
мн. анестезиолози
Вид збор: Именка, машки род
анестетичар
Употреба: Медицина

анестетичар повеќе

мн. анестетичари
Вид збор: Именка, машки род
Лекар, специјалист кој ја извршува анестезијата.
Употреба: Медицина