anatomy - онтологија

анатомија повеќе

анатомијата
Вид збор: Именка, женски род
Наука што ги проучува составот и градбата на живите суштества.
Албански: anatomi
Употреба: Биологија , Медицина
Наставен предмет и учебник по таа наука.
Албански: anatomi
Употреба: Образование